Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 12:24

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας

 

Σε χριστουγεννιάτικο ζεστό κλίμα έκλεισε ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

 Φέτος η σχολή γιόρτασε την 10ετή επίσημη λειτουργία της με μια σειρά συναυλιών και δράσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2019, κορυφώθηκαν το 3ήμερο 16-18 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με τη χριστουγεννιάτικη συναυλία "Χριστός γεννιέται! - ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο του Ελληνισμού με Κάλαντα”, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ο κύκλος έκλεισε με τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων της Μητρόπολης, της Χορωδίας και Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής “Χορίαμβος”, της Παιδικής Χορωδίας της Μητρόπολης, καθώς και μονωδών που διδάσκουν στη Σχολή.

Η τελική συναυλία αφιερώθηκε στον μητροπολίτη Μεσσηνίας, στον οποίον ο διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Σιάχος, εκπροσωπώντας καθηγητές και μαθητές, αφιέρωσε αναμνηστική πλακέτα, για την προσφορά και στήριξη του κ. Χρυσοστόμου στο διδακτικό και καλλιτεχνικό έργο της Σχολής.