Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 18:00

Τον πολιούχο τους γιορτάζουν τα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά την ερχόμενη Δευτέρα 10 του μηνός με κάθε λαμπρότητα και όπως κάθε χρόνο αναμένονται χιλιάδες πιστοί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού που ανακοινώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας, την Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα γίνει άφιξη των αρχιερέων στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα θα γίνει ιερά αγρυπνία.

Τη Δευτέρα το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Μετά το πέρας της στις 10.45 θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας και των αγίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους, ενώ στην πλατεία θα τελεστεί δέηση.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσουν οι επίσκοποι Ωρεών κ. Φιλόθεος αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ρωγών κ. Φιλόθεος και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Κ.Μπ.