Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 08:44

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά

Με την επίσημη υποδοχή των επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου, αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ρωγών κ. Φιλοθέου και του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Φιλιατρών Αγιο Χαράλαμπο.

Η υποδοχή έγινε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, με τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων να αποδίδει τιμές. Ακολούθησε μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ναό για να προσευχηθεί στον Αγιο Χαράλαμπο.

Σήμερα το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Μετά το πέρας της στις 10.45 θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας και των αγίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους, ενώ στην πλατεία θα τελεστεί δέηση.

Το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα παραθέσει επίσημο γεύμα στους προσκεκλημένους στο κέντρο «Μύλος» στον Αγρίλη, ενώ θα τιμηθεί και ο Φιλιατρινός Αρχηγός του ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER