Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 20:47

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Μεσσηνία: "Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί" (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Μεσσηνία: "Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί" (φωτογραφίες)

Στη Βαλύρα βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως προεξάρχων του 40ήμερου μνημοσύνου του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου και πατέρα του πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Σπηλιώτη.

Νωρίτερα, στον όρθρο και τη λειτουργία προέστη ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος. Εντός του ιερού βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Αρχιεπισκόπου, και οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, ο αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αγάπη του προς τον μητροπολίτη Σπάρτης και την οικογένεια του εκλιπόντος.

Στην αντιφώνηση ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους παρευρισκόμενους αρχιερείς για την τιμή προς την οικογένειά του, και ιδιαιτέρως τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για τη συμπαράστασή του σε όλα τα χαρμόσυνα ή λυπηρά γεγονότα της οικογένειας, αλλά και τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππο Χαμαργιά για τη διοργάνωση και την ευταξία κατά τη θεία λειτουργία και το μνημόσυνο.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

«Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί»

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.

«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο mesogeios tv.

Εν συνεχεία, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. «Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», πρόσθεσε.


NEWSLETTER