Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 17:06

Η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο της

Γράφτηκε από την
Η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο της

Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιόρτασε το Σάββατο η Φοινικούντα την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Τριχερούσα.

Του όρθρου και της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, αναφερόμενος διεξοδικά στο θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, από το οποίο έλαβε και το προσωνύμιο “Τριχερούσα” και προέτρεψε τους πιστούς να εναποθέτουν στη χάρη της και στη μεσιτεία της τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις της ζωής. Πριν την απόλυση η εικόνα της Παναγίας εξήλθε στον προαύλειο χώρο του ναού, όπου και πραγματοποιήθηκε δέηση υπέρ ενισχύσεως των κατοίκων και των προσκυνητών.

Τέλος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη γιορτή τον μητροπολίτη Αρτης, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και προσέφερε στον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα αντίγραφο εικόνας με θέμα τη φανέρωση της Παναγίας στη Φοινικούντα, του οποίου δέηση και προσφορά αποτελεί το πρωτότυπο που κοσμεί το ναό.

Παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περ. Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Π. Καρβέλας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


NEWSLETTER