Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 07:54

Μεσσηνία: Τμήμα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από την

 

Τμήμα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής από το ναό της Αγίας Παρασκευής του ομώνυμου δήμου της Αττικής, υποδέχθηκε την Τρίτη το προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας στη Γιάλοβα.

Η κάρα της αγίας τέθηκε σε προσκύνημα έως και τις 2 Αυγούστου.

Της υποδοχής προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρουσία του κλήρου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Την κάρα της αγίας μετέφερε ο προϊστάμενος του ναού Αγίας Παρασκευής αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας. Ακολούθως τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο για την έγκριση μεταφοράς του λειψάνου, μίλησε για την ομολογία πίστης που έδειξε η Αγία Παρασκευή, έναντι των δημίων της, αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη που την διέκρινε. Ο σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την υπέρβαση και να αγαπήσουν τον συνάνθρωπο χωρίς ιδιοτέλεια και συμφέρον. Κάνοντας αναφορά στην πανδημία παρατήρησε ότι εκμηδένισε την αυτοπεποίθηση και τον εγωισμό του ανθρώπου παγκοσμίως.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κατερίνα για την μεταφορά της κάρας και ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν υγεία, κουράγιο και δύναμη, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και αυτήν την κρίση του κορονοϊού. 

Στη συνέχεια, τελέσθηκε παράκληση της αγίας, προς ενίσχυση των κατοίκων και των προσκυνητών.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.