Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 09:04

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μονή Δήμιοβας

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μονή Δήμιοβας

 

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή της Δήμιοβας. Χθες τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια παρουσία πλήθους κόσμου η πανηγυρική θεία λειτουργία, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Δημιόβης από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, ξεκινώντας έτσι οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελαιοχωρίου Ευάγγελος Μάλαμας και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Νέων "Η Δημιοβήτισσα", οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην πιστή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων, με σκοπό την προάσπιση και περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.
Ο αρχιμανδρίτης Φ. Χαμαργιάς κήρυξε τον Θείο Λόγο τονίζοντας τη σημασία της ευαγγελικής περικοπής, ενώ αναφερόμενος στον Covid-19 προέτρεψε τους πιστούς να υπακούν στις προτροπές της Πολιτείας και να μην αρνούνται να φορούν ιατρική μάσκα ακόμα και στους χώρους λατρείας, αφού έτσι αποδεικνύεται ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η υπευθυνότητα του καθενός μας έναντι του εαυτού μας αλλά και έναντι των συνανθρώπων μας.


NEWSLETTER