Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 15:22

Μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας για την γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας για την γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου (βίντεο)

 

“Tο μήνυμα που στέλνει η Υπεραγία Θεοτόκος είναι πάρα πολύ επίκαιρο: Είναι ότι ο καθένας από μας, εάν αναζητά να σωθεί απ΄ αυτή την πανδημία, θα πρέπει να μάθει να σέβεται, να αποδέχεται και να αγαπά τον συνάνθρωπό του”. Αυτό τόνισε σήμερα σε δήλωσή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, για την αυριανή γιορτή της Παναγίας.

Επεσήμανε ότι η “Υπεραγία Θεοτόκος μας στέλνει το μήνυμα της φιλανθρωπίας και της ανθρωπιάς. Μας λέγει ότι πρέπει να πάψουμε να δεχόμεθα τον ατομισμό μας και να σεβαστούμε τον άλλον άνθρωπο, το συνάνθρωπο”

Ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι “θα πρέπει να τηρούμε τους όρους υγιεινής, δηλαδή χρήση μάσκας, όχι συναθροίσεις ούτε κοντινές επικοινωνίες και σχέσεις των ανθρώπων και επιπλέον συχνή καθαριότητα των χεριών με αντισηπτικό, προκειμένου να προφυλάξουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τον συνάνθρωπό μας από οποιαδήποτε διασπορά του ιού”.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι λόγω των μέτρων, “οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νομό με αφορμή την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου θα έχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις από τις άλλες χρονιές. Δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, οι πιστοί θα είναι με μάσκα μέσα κι έξω από το χώρο της εκκλησίας, θα κρατούνται αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρα. Κι επιπλέον ιδιαίτερα για την εορτή της μονής του Βουλκάνου δεν θα πραγματοποιηθεί η αγρυπνία στο παλαιό καθολικό, όπως γινόταν, ούτε η λιτανεία της εικόνας από το παλαιό καθολικό προς το νέο. Η εικόνα και στο Βουλκάνο και στη Δήμιοβα θα βρίσκονται σε προσκυνητάρια εκτός του ναού, θα υπάρχει η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία που θα τηρεί με διακριτικό τρόπο την τάξη, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και νομίζω όλα θα πάνε καλά”.


NEWSLETTER