Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 20:40

Λαμπρός ο εορτασμός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Λαμπρός ο εορτασμός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεσσηνία

Με λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μεσσηνία.

Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη.

Κατά τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον καθηγούμενο αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή και πατέρες της Μονής.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις ευεργεσίες της προς το ανθρώπινο γένος. Συνάμα, δεν παρέλειψε να τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών εκ της πανδημίας, ζητώντας πιστή τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Παρέστησαν οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στ. Αναστασόπουλος και Ανδρ. Τσουκαλάς, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

 Ο Εσπερινός 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε την Παρασκευλη, ο Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλα τα Θεομητορικά Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και επικαλέσθηκε την χάρη της για υγεία και γρήγορη απαλλαγή εκ της δοκιμασίας της πανδημίας.

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα στην Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Παρέστησαν εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων της Μεσσηνίας


NEWSLETTER