Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 08:26

Στα Γιαννιτσάνικα από χθες η εικόνα από τη Δήμιοβα

Γράφτηκε από την

 

Την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή Δήμιοβας υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η Καλαμάτα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα, με λιτή τελετή, με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Για το λόγο αυτό η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Δημιοβήτισσας πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του ναού, χωρίς λιτανευτική πομπή, ενώ και η κάθοδός της από τη μονή έγινε με αυτοκίνητο και όχι με την καθιερωμένη πεζοπορία.

Στην υποδοχή της εικόνας προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και παρέστησαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και άλλοι αυτοδιοικητικοί, ενώ οι εκατοντάδες πιστοί ήταν με μάσκες και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η παρουσία της Παναγίας της Δημιοβήτισσας αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον τόπο. Χαρακτήρισε την Παναγία μητέρα αγάπης και φιλανθρωπίας κι επικαλέστηκε τη χάρη της για γρήγορη απαλλαγή από την πανδημία.

Η εικόνα θα παραμείνει στην Καλαμάτα για δεκαήμερο προσκύνημα (θα αναχωρήσει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου), ενώ την Τρίτη 8 του μήνα θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία για τη γιορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Χωρίς λιτανεία θα γίνει και η αναχώρηση της εικόνας στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στις 10 το πρωί.