Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 13:18

Χιλιάδες προσκυνητές στην Καλαμάτα για τη γιορτή της Υπαπαντής.

Χιλιάδες προσκυνητές στην Καλαμάτα για τη γιορτή της Υπαπαντής.

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους προσκυνητών από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας και αρκετές περιοχές της χώρας, γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή. Το πρωί στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό τελέστηκε ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αρτης Ιγνάτιου. 

Λίγο πριν τις 11 ξεκίνησε η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Προσκυνητές απ’ όλη τη Μεσσηνία, περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και άλλα μέρη της χώρας προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια στους δρόμους που πέρασε η εικόνα. 

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Αρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης. 

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας και παρέστησαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κουκούτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επικεφαλής των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δήμαρχοι του νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Και μετά τη λιτανεία πλήθος πιστών σχηματίζοντας ουρά έξω από το ναό, περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.