Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 10:40

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Το 2021 για την Ελλάδα είναι ένα έτος γιορτής” (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Το 2021 για την Ελλάδα είναι ένα έτος γιορτής” (βίντεο)

“Το 2021 ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι ένα έτος γιορτής.

Αυτή η γιορτή να αποκορυφωθεί μέσα από γεγονότα τέτοια, που δεν θα μας υπομιμνήσκουν μόνο τα ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος, αλλά θα επικαιροποιούν το μήνυμα αυτών των γεγονότων στο σήμερα και θα δίδουν και μια προοπτική για το αύριο”.
Αυτό, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε δήλωσή του για το νέο χρόνο, το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, μπροστά από τον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων στην Καλαμάτα. Ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε χαρακτηριστικά:
“Εύχομαι σε όλους τους Μεσσηνίους το έτος αυτό να είναι πολύ διαφορετικό από το 2020. Να είναι έτος γεμάτο υγεία, με αισιοδοξία και με ελπίδα που να προσβλέπει σε ένα καλύτερο μέλλον.
Εύχομαι το έτος αυτό να αποτελέσει την απαρχή, ώστε να μπούμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, να απαλλαγούμε από κάθε περιοριστικό μέσο που μας έχει επιβάλει αναγκαστικά η πανδημία που διέρχεται και η χώρα μας μέσα στην παγκόσμια κοινότητα, για να μπορέσουμε και πάλι να επανεκκινήσουμε τη ζωή μας, τις δραστηριότητές μας, δίδοντας και πάλι μια νέα προοπτική, κοινωνική και οικονομική και πολιτιστική, στον τόπο μας και στην πατρίδα μας.
Το 2021 ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι ένα έτος γιορτής. Αυτή η γιορτή να αποκορυφωθεί μέσα από γεγονότα τέτοια, που δεν θα μας υπομνιμνήσκουν μόνο τα ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος, αλλά θα επικαιροποιούν το μήνυμα αυτών των γεγονότων στο σήμερα και θα δίδουν και μια προοπτική για το αύριο.
Και πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η ιστορία που γράφτηκε δεν μπορεί να ξαναγραφτεί. Ομως, η ιστορία αυτή πρέπει να ξαναδιαβάζεται, για να διδασκόμεθα, να παραδειγματιζόμεθα και για να μαθαίνουμε από τον αγώνα των προγόνων μας, από τον αγώνα των αγωνιστών του 1821, για την πατρίδα μας, μέσα σε αυτή τη νέα κατάσταση της ευρωπαϊκής πλέον οικογένειας – που οι τότε αγωνιστές εδώ στην Καλαμάτα υπέγραψαν το πρώτο κείμενο προς την τότε Ευρώπη και διεκήρυξαν το πνεύμα της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης, της βοήθειας, της αλληλοπεριχώρησης, αλλά πάνω απ’ όλα της στήριξης σε ένα λαό ο οποίος αγωνίζεται, όχι για να διεκδικήσει δίκαια άλλων λαών, αλλά για να διαφυλάξει την ακεραιότητά του και την ιδιοπροσωπία του.
Εύχομαι το μήνυμα που θα μείνει στο τέλος από όλο αυτό το έτος του εορτασμού του 1821, των 200 χρόνων, να είναι ένα μήνυμα που θα ανανοηματοδοτήσει τη θέση της πατρίδος μας μέσα στην οικογένεια της Ευρώπης, αλλά και τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην πατρίδα μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα αυτά τα γεγονότα και τα προβλήματα τα οποία διερχόμεθα στον γεωφυσικό και γεωενεργειακό μας χώρο. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά και ευλογημένη”.


NEWSLETTER