Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 11:16

Με κόσμο στους ναούς ο εορτασμός των Θεοφανίων σε ναούς της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Με κόσμο στους ναούς ο εορτασμός των Θεοφανίων σε ναούς της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Με ανοιχτούς ναούς, παρουσία πιστών και αγιασμό των υδάτων σε κολυμπήθρα εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνια και στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αναλήψεως στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, όπου εντός του ναού βρέθηκαν αρκετοί πιστοί (όριο ήταν οι 50), καθώς λειτουργούσε Επίσκοπος, ενώ  αρκετοί βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Έξω από το ναό υπήρχε διακριτική παρουσία αστυνομικών, που σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να κάνει συστάσεις στους πιστούς για την αποφυγή του συνωστισμού.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο Δημήτρη Γεωργόπουλο.

Παρόντες στον ναό της Ανάληψης μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυστηρό τόνο ο μητροπολίτης ζήτησε από τους παρόντες πιστούς να μην συνωστίζονται, ενώ επέπληξε και κάποιους που έσπευσαν να βγουν μαζικά και χωρίς αποστάσεις από το ναό μετά τη λήξη της Λειτουργίας.

Ο κ. Χρυσόστομος προ της απολύσεως ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά, να έχουν όλοι υγεία και δύναμη, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δοκιμασία της πανδημίας. «Τις δύσκολες αυτές στιγμές πρέπει να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και να αντλούμε δύναμη ο ένας απ’ τον άλλον, διότι η ζωή που δε μοιράζεται, δεν βρίσκει το πραγματικό της νόημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αρκετοί πιστοί βρέθηκαν εντός και εκτός κι άλλων ναών της Μεσσηνίας με το σκηνικό να θυμίζει αυτό της Ανάληψης, αλλά χωρίς μέχρι τώρα να γίνει γνωστό κάποιο επεισόδιο.

Να υπενθυμίσουμε, ότι βάσει των νέων αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, που έχουν τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 3 Ιανουαρίου οι ναοί έπρεπε να παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, αλλά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ανοίξουν με την τήρηση όλων όσα ίσχυαν την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δηλαδή με την παρουσία έως 25 ατόμων σε κάθε ναό και έως 50 στους μητροπολιτικούς ναούς ή σε αυτούς, που λειτουργεί Επίσκοπος.


NEWSLETTER