Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 16:50

900.000 ευρώ από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας σε άπορους φοιτητές από το 2010 έως και πέρυσι

Γράφτηκε από την

Συνολικά 900.000 ευρώ διατέθηκαν από το 2010 έως και πέρυσι από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας, ως έκτακτα βοηθήματα αλλά κυρίως ως μηνιαίες υποτροφίες, σε φοιτητές του νομού μας.

Αυτό γνωστοποιεί το Ταμείο με ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι «μέχρι τώρα έχουν καταστεί υπότροφοι 81 φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν διάφορα γνωστικά αντικείμενα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος».
Ο απολογισμός του Ταμείου για τον περασμένο χρόνο (2020) καταγράφει έσοδα 133.670 ευρώ, έξοδα 77.326,72 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο σε χρήση για τον φετινό χρόνο ανέρχεται σε 56.343,29 ευρώ.
Με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος, μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, και το Δ.Σ. του Ταμείου εκφράζουν ευχαριστίες για την ενίσχυσή του, προς:
α) το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, για τη μεγάλη οικονομική προσφορά τους,
β) τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας,
γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης,
δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας,
ε) τον εφημέριο και τα μέλη της επιτροπής του ιερού προσκυνηματικού ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας,
στ) τους φίλους του ιατρού Ιωάννη Μίχου, οι οποίοι εις μνήμην του διέθεσαν το χρηματικό ποσό της υποτροφίας για έναν φοιτητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Ελλάδος, και
ζ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας.