Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 13:10

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821

Γράφτηκε από την
Μητρόπολη Μεσσηνίας: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821

Επιστημονική ημερίδα, με θέμα: «Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς: Αποτιμώντας την σημασία της σήμερα» θα διοργανώσει το ερχόμενο Σάββατο η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Δύο Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. Γεώργιος Στείρης και ο Καθηγητής Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α. Ευάνθης Χατζηβασιλείου θα δώσουν την ερμηνεία τους για α) «Το ανολοκλήρωτο 1821. Σκέψεις για τα 200 έτη μετά την προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας» και β) «Η προκήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας και ο κόσμος των πολιτικών ιδεών».
Η ημερίδα θα μεταδοθεί στις 5 μ.μ. μαγνητοσκοπημένη από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube, με τίτλο: Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Εορτασμός 200 Ετών.
Το πρωί του Σαββάτου όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε live αναμετάδοση, από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, το Μνημόσυνο των Μεσσηνίων Διδάχων του Γένους και την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Ιωάννα Σοφιανοπούλου, θεολόγο – φιλόλογο (Msc Θεολογίας) και Υπ. Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην παιδεία του υπόδουλου Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (κρυφό σχολειό -διδάχοι του Γένους)”.

 


NEWSLETTER