Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 20:00

Ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης στην Αίπεια του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στην εκκλησία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, στην Αίπεια του Δήμου Καλαμάτας, τιμήθηκε σήμερα η μνήμη της Αγίας Ειρήνης.

Των πανηγυρικών εκδηλώσεων και των ιερών Ακολουθιών προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον εφημέριο της ενορίας Ζευγολατιού πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Βλαχονικολό, τον εφημέριο της Αίπειας πρεσβύτερο Βασίλειο Κουτσόγιαννη και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.  
Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Ειρήνης και ευχήθηκε σε όλους να έχουν τη χαρά της Αναστάσεως και την ειρήνη του Θεού, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Επίσης, ευχαρίστησε τον νέο εφημέριο της Αίπειας π. Βασίλειο για τη διακονία του σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που εφημερεύει στην ενορία και για την εμφανή εικόνα αλλαγής και ανακαίνισης του ναού, προτρέποντας τους πιστούς να έρχονται αρωγοί στην προσπάθεια του π. Βασιλείου. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κοινότητας Αίπειας Ιωάννη Γκίζα για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της τοπικής Εκκλησίας αλλά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα.