Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 21:57

Καλαμάτα: Εορτασμός Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εορτασμός Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων

 

 

Με επισημότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη γιόρτασε και φέτος ο ιδρυματικός ναός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”, της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου του ιδρύματος, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στη σχέση του καθενός μας με τον τιμώμενο Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στην από μέρους των ανθρώπων αποδοχή του κηρύγματος του Προδρόμου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο έργο που επιτελείται στο ίδρυμα και στην αρωγή και συναντίληψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, ευχαριστώντας τους παρισταμένους εκπροσώπους τους, ήτοι τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα και την πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη. Τέλος, ευχαρίστησε και τους παρισταμένους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση» για τη συνεργασία τους με το ίδρυμα.


NEWSLETTER