Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 11:55

Ο μητροπολίτης Μάνης στην Αγία Παρασκευή Καρδαμύλης

Γράφτηκε από την
Ο μητροπολίτης Μάνης στην Αγία Παρασκευή Καρδαμύλης

Την ένδοξη και θαυματουργό οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή τίμησε η Μητρόπολη Μάνης και στον ομώνυμο ιερό ναό στην Καρδαμύλη, ένα ναό που ιδιοκτήτης είναι ο πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. επί τιμή Σωκράτης Λεκέας.


Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος Γ' τέλεσε τη θεία λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον πατέρα Ιωάννη Κουρεντζή, αρχιερατικό επίτροπο Λεύκτρου και τον αρχιδιάκονο πατέρα Χριστόδουλο Κρουστάλη.
Στο θείο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος ανέλυσε το δύσκολο σε έννοια απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής. Εδωσε έμφαση στην προετοιμασία για την είσοδό μας στον Παράδεισο και κατέληξε λέγοντας: “Ο Χριστός μας ως πρωτοπόρος μάς έχει ανοίξει τις κλεισμένες πύλες της Βασιλείας του Θεού και μας έχει ετοιμάσει τόπο διαμονής μας στον Παράδεισο. Εκεί βρίσκονται όλοι οι άγιοι και η Αγία Παρασκευή που εορτάζουμε και μας περιμένει στην ουράνια κατοικία”.
Τέλος, ο σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων πατέρα Νίκωνος Χαρέα ιεροκήρυκα, καταγόμενου από τη Δυτική Μάνη (Γαϊτσές) και των ιδιοκτητών Βασιλικής και Ελένης Λεκέα.


NEWSLETTER