Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 11:34

Καλαμάτα: Υποδέχτηκαν την εικόνα από τη Μονή Δήμιοβας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή Δήμιοβας υποδέχτηκε με μια λιτή τελετή χθες το απόγευμα η Καλαμάτα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.

Η εικόνα θα παραμείνει στην Καλαμάτα για δεκαήμερο προσκύνημα (θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου), ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία η παρουσία της θαυματουργού εικόνας στην πόλη της Καλαμάτας. Χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα του κόσμου και της αγάπης κι επικαλέστηκε τη χάρη της, για γρήγορη απαλλαγή της ανθρωπότητας από τη δοκιμασία της πανδημίας. "Σε καιρούς αμφισβήτησης και δοκιμασίας, ακόμα και της ίδιας μας της πίστης, έρχεται η Υπεραγία Θεοτόκος να αποτελέσει στήριγμα και ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα" κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών φορέων.