Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 08:45

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Βοήθεια σε πυρόπληκτους στην περιοχή  Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από την
Μητρόπολη Μεσσηνίας: Βοήθεια σε πυρόπληκτους στην περιοχή  Διαβολιτσίου

 

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και χθες Παρασκευή η β’ φάση διανομής υλικής βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους των χωριών της αρχιερατικής περιφέρειας Διαβολιτσίου στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Οπως ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη, «μετά την άμεση ανταπόκριση των φιλάνθρωπων αισθημάτων των ευσεβών χριστιανών της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, αλλά και την συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας, τόσο από τη μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου της Εκκλησίας της Κύπρου, όσο και της γείτονος μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, και αφού συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα είδη, προς ανακούφιση των πληγέντων, διανεμήθηκαν κατά τις δύο αυτές ημέρες τρόφιμα, είδη ρουχισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, κλινοσκεπάσματα, σετ πετσέτες, σεντόνια και καινούργια κρεβάτια. Κατά την διανομή τους παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο συντοπίτης μας και πολυσέβαστος για όλους μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους πληγέντες και τους εξέφρασαν λόγους παρηγορητικούς και επιστηρικτικούς». 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Μητρόπολης Μεσσηνίας, τόσο προς τον κ. Ευστάθιο όσο και προς τον μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειο, αλλά και προς τον κλήρο και το λαό καθεμιάς Μητρόπολης, για την αρωγή και συναντίληψή τους. Ο μητροπολίτης Σπάρτης σημείωσε ότι θα ήταν αδύνατον να μην συμπαρασταθεί στις ανάγκες της γειτονικής του Μητρόπολης, που τυγχάνει και γενέτειρά του, αλλά και ο τόπος που ως ιεροκήρυκας και κατηχητής διακόνησε από τα νεανικά του χρόνια, ενώ, όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε, «η προσφορά αυτή αποτελεί σταγόνα αγάπης στον ωκεανό της ανάγκης».


NEWSLETTER