Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 08:15

Τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη γιόρτασαν οι Γαργαλιάνοι (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη γιόρτασαν οι Γαργαλιάνοι (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη γιόρτασαν οι Γαργαλιάνοι. Επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ναός Γενεσίου της Θεοτόκου, όπου χθες το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και την πίστη του Αγίου Διονυσίου και πώς ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο.

Ανέφερε σαν παράδειγμα την πίστη και την αφοσίωση του αγίου στον Κύριο, την οποία πρέπει να έχουμε όλοι μας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για ακόμη μια χρονιά δεν έγινε λιτανεία της εικόνας, ενώ όπως τόνισε ο κ. Χρυσόστομος, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός είχε δώσει εντολή να λειτουργήσουν χθες όλες οι ενορίες της πόλης, για να μπορούν οι πιστοί να προσέλθουν στις εκκλησίες χωρίς να συνωστιστούν.

Ευχές για την ημέρα έδωσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ο προστάτης των Γαργαλιάνων Άγιος Διονύσιος να έχει όλο τον κόσμο καλά, να χαρίζει υγεία, ευτυχία, ευημερία και όλα να πάνε καλά.

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης ευχήθηκε χρόνια πολλά, ο Άγιος Διονύσιος να δίνει υγεία, δύναμη σε όλους τους Γαργαλιανιώτες, σε όλους τους Μεσσήνιους, κάθε υγεία και καλό σε όλους.

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς ευχήθηκε χρόνια πολλά και ο Άγιος Διονύσιος να έχει υπό τη σκέπη του την πόλη και κυρίως να φροντίζει έτσι ώστε οι πολίτες και αυτή η εμβληματική πόλη της Τριφυλίας να έχει το μέλλον που της αξίζει.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια γύρω από την πλατεία και το χώρο του ναού πέρασαν ιππείς κερδίζοντας το θαυμασμό του κόσμου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις επίσης παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άγγελος Χρονάς και Αναστάσιος Σαρδέλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Σωτήρης Μπακούρος, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Βλάχος, Δημήτρης Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος, Μαρία Παναγοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Παναγιώτης Τσαφαράς.

Κ.Μπ.
NEWSLETTER