Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 22:20

Υποδοχή λειψάνων στο ναό Αναλήψεως Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Υποδοχή λειψάνων στο ναό Αναλήψεως Καλαμάτας

 

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρα Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, από τη Μονή Βουλκάνου στον ενοριακό ναό Αναλήψεως του Χριστού στην Καλαμάτα.

Τη λειψανοθήκη με τα ιερά λείψανα κόμισε ο καθηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής, ενώ της υποδοχής προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από κληρικούς της πόλης.
Στο σύντομο λόγο του ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στα μηνύματα που μας δίνει ο Αγιος νεομάρτυρας Ιωάννης και τα οποία είναι: “Πρώτον η μαρτυρία και η ομολογία για τον Χριστό και την πίστη μας απέναντι σε κάθε αντίθετη άποψη. Δεύτερον η πρόσκληση που μας καλεί να γίνουμε άγιοι μέσα από αυτήν τη μαρτυρία και ομολογία και τρίτον το γεγονός ότι ο νεομάρτυρας Ιωάννης μαρτύρησε υπέρ πίστεως και πατρίδος κι αυτό είναι η επιβεβαίωση πως στη συνείδηση των πιστών μελών της Εκκλησίας μας, Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι αλληλένδετες έννοιες”.  
Τέλος, ο π. Φίλιππος συνεχάρη εκ μέρους του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου τους εφημέριους και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Αλέξιο Σαραντόπουλο για την πρωτοβουλία τους αυτή, ώστε να τιμήσουν την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με την προσκύνηση και την παρουσία αυτές τις μέρες των λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρα Ιωάννου του Μονεμβασιώτου στην πόλη της Καλαμάτας.  

 


NEWSLETTER