Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 20:34

Μητρόπολη Μεσσηνίας: «200+1 χρόνια μουσικής Επανάστασης» στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

Γράφτηκε από την
Μητρόπολη Μεσσηνίας: «200+1 χρόνια μουσικής Επανάστασης» στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

 

Επιστημονική διημερίδα με τίτλο “200+1 χρόνια μουσικής Επανάστασης” διοργανώνει η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αύριο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες το Σάββατο και την Κυριακή (στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής) και συναυλία με ελληνική μουσική της προεπαναστατικής περιόδου την Κυριακή στις 8 μ.μ. στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας.

Στην διημερίδα εκτός των Ελλήνων μουσικολόγων, συμμετέχουν επίσης καθηγητές από πανεπιστήμια της Ρουμανίας. Οπως γίνεται γνωστό από την ανακοίνωση της Σχολής: “αφορμή για τη διαμόρφωση της διημερίδας, στάθηκε ένα ιστορικό γεγονός, τόσο τοπικής όσο και πανελλήνιας εμβέλειας, το οποίο πέρασε στα ψιλά γράμματα της Ιστορίας. Πρόκειται για μαρτυρία σχετική με οικονομική συνδρομή του Παπαφλέσσα, στην έκδοση του πρώτου στα χρονικά εντύπου βιβλίου βυζαντινής μουσικής σημειογραφίας, γεγονός που έγινε κατά την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στις παραδουνάβιες ηγεμονίες για την οργάνωση του Επαναστατικού αγώνα”.


NEWSLETTER