Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 19:24

Ο εορτασμός ονομαστηρίων του μητροπολίτη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν το Σάββατο τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στον μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Κατά τον όρθρο και την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ, Ιλίου Αθηναγόρα, Καρθαγένης Μελετίου, Σταγών Θεοκλήτου και Θήρας Αμφιλοχίου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος και Μεγάρων Κωνσταντίνος. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρ. Σωτήριος Τζαϊλέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές του μεγάλου ιεράρχη της Εκκλησίας Ιωάννη του Χρυσοστόμου, αλλά και στην προσωπικότητα του εορτάζοντος μητροπολίτη, ευχόμενος τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.

Με το τέλος της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στα ονομαστήριά του μητροπολίτες, τόσο κατά τον εσπερινό όσο και κατά τη θεία λειτουργία, τονίζοντας ότι από την παρουσία τους αντλεί δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίζει το ποιμαντικό του έργο για το καλό της Εκκλησίας. Ευχαριστίες, επίσης, εξέφρασε στον κλήρο, τους άρχοντες, τον φιλόχριστο λαό, τους συνεργάτες του, καθώς και όσους στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας. 

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν από τη Μητρόπολη 5 νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τους οποίους ο μητροπολίτης συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους. 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, αντιδήμαρχοι, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημ. Καφαντάρης, ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας ταξίαρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Πολυαρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου Καλαμάτας, για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Κορίνθου Διονυσίου, Αρτης Καλλινίκου, Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης Μελετίου, Σταγών Θεοκλήτου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Στις εκδηλώσεις βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.