Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 08:48

Δεκαπενταετές μνημόσυνο για τον μακαριστό μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη (φωτογραφίες)

Δεκαπενταετές μνημόσυνο για τον μακαριστό μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη (φωτογραφίες)

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και μνημόσυνο τελέστηκε χθες στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη. Συμμετείχαν οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Καρθαγένης Μελέτιος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημ. Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δημ. Πολίτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παν. Λύρας και πολλά μέλη του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου εκκλησιαστικού άνδρα, που υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση το λαό της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας επί 42 έτη ως μητροπολίτης και παλαιότερα ως πρωτοσύγκελλος.

Για τον αοίδιμο μητροπολίτη μίλησε ο αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, σκιαγραφώντας την προσωπικότητα και το έργο του.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου όλοι μετέβησαν στο κοιμητήριο της Καλαμάτας, όπου τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου μητροπολίτη.