Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 08:00

Μεσσηνία: Τα θυρανοίξια του κοιμητηριακού ναού Αγίου Νικολάου Καρποφόρας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τα θυρανοίξια του κοιμητηριακού ναού Αγίου Νικολάου Καρποφόρας

 

Τα θυρανοίξια του κοιμητηριακού ναού Αγίου Νικολάου Καρποφόρας τελέστηκαν το Σάββατο από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, παρουσία πλήθους πιστών - κατοίκων της κοινότητας και των γύρων χωριών.

Τον σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο εφημέριος της Καρποφόρας π. Κωνσταντίνος Κολτσίδας και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Ο κ. Χρυσόστομος, αφού τέλεσε τον αγιασμό ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και ιδιοκτήτη της Costa Navarino Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, διότι ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση του καταστραφέντος από την πυρκαγιά της 15ης Φεβρουαρίου 2021 ναού του Αγίου Νικολάου. Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προσέφερε μία ασημένια εικόνα του Αγίου Νικολάου στον παρευρισκόμενο εκπρόσωπο του κ. Κωνσταντακόπουλου, Δημήτριο Φρυδά, διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., για τις ενέργειες και τη συμβολή του στο έργο.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον μηχανικό Νικόλαο Λαγούδη για την εκπόνηση της μελέτης και την επίβλεψη των εργασιών καθ’ όλη τη διάρκειά τους, καθώς και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές και ευεργέτες, οι οποίοι προσέφεραν τον εξοπλισμό του ναού.

Ιδιαιτέρως εξέφρασε τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας προς τον εκκλησιαστικό επίτροπο του ναού Διονύσιο Σαμπαζιώτη, διότι ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε όλη τη γραφειοκρατία και την διεκπεραίωση των απαραίτητων εγγράφων. Ιδιαίτερη, επίσης, αναφορά έκανε προς το πρόσωπο του π. Φιλίππου Χαμαργιά, διότι ήταν αυτός ο οποίος από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τη δημοτική αρχή και τους συνεργάτες του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου συνεργάστηκε για την τάχιστη αποκατάσταση του ναού.

Τέλος ευχαρίστησε, για την παρουσία τους τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.


NEWSLETTER