Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 22:37

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στους Ταξιάρχες

Γράφτηκε από την

Τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στην εκκλησία των Ταξιαρχών Καλαμάτας κατά την εκκλησιαστική συνήθεια, η αρχαιοπρεπής θεία λειτουργία στο όνομα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου επισκόπου Ιεροσολύμων.

Της λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τους αρχιμανδρίτες Αλέξιο Σαραντόπουλο, Τιμόθεο Μπινίσκο και Αλέξιο Αρώνη, τους πρωτοπρεσβύτερους Κωνσταντίνο Σφήκα και Σωτήριο Τζαϊλέα και το διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή, τόνισε την μεταλλαγή και μεταστροφή του δαιμονιζομένου νέου μετά από τη συνάντηση και την μετά Χριστόν κοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές αντί να έχουμε επικοινωνία με τον Χριστό, επί το πλείστον επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη και την παρουσία του Αντιχρίστου”. Και κάλεσε τους πιστούς να επιβεβαιώνουν τη σχέση τους με τον Θεό, όχι μέσα από λόγια και τυπικές κινήσεις, αλλά μέσα από την ειλικρινή μετάνοια, η οποία δεν πρέπει να υποδηλώνει απλώς μια σωματική κίνηση αλλά τον ίδιο τον τρόπο της ζωής τους.