Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 12:00

Τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο γιόρτασαν χθες οι Γαργαλιάνοι

Τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο γιόρτασαν χθες οι Γαργαλιάνοι

Τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη γιόρτασαν με ευλάβεια χθες οι Γαργαλιάνοι στον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου.

Τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση, μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πιστών.
Στην κεντρική πλατεία τελέστηκε δέηση και στο κήρυγμά του ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Γκόνος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του αγίου, σημειώνοντας πως πρέπει να αγωνιστούμε να μοιάσουμε σε εκείνον και να κάνουμε τις πράξεις του.

Μετέφερε επίσης τις ευχές του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απουσίαζε λόγω συμμετοχής του στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Αυτό πάντως που χαρακτήρισε τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις και σχολιάστηκε από αρκετούς πολίτες ήταν η απουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, που κάθε χρόνο έδινε άλλο τόνο. Η Φιλαρμονική δεν λειτουργεί από τον Ιούνιο, καθώς δεν έχει βρεθεί λύση με το θέμα του αρχιμουσικού και αναμένεται η λύση του ζητήματος από την πλευρά του δήμου.

Επίσης φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, καθώς δεν υπήρξε καμία συμμετοχή.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Αριστομένης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τάσος Σαρδέλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κ.Μπ.