Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 18:28

Εορτάστηκε η σύναξη των Δώδεκα Μεσσηνίων Αγίων (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη των Δώδεκα Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία, η οποία τελέστηκε στο μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, προέστη ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κουρέων-Κομμωτών Ελλάδος, με την ευκαιρία της γιορτής του προστάτη τους κι ενός εκ των Μεσσηνίων Αγίων, Αγίου Ηλία του Αρδούνη.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερή εικόνας των Αγίων και των ιερών λειψάνων τους, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε οι Μεσσήνιοι Αγιοι να χαρίζουν υγεία, δύναμη και κουράγιο, ώστε να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες. «Να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η τοπική εκκλησία τιμά τους αγίους της σε μια μέρα κατά την οποία η Εκκλησία στέλνει μήνυμα ελπίδας κι εμπιστοσύνης, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Μυροφόρες, όντας οι πρώτες μάρτυρες της Αναστάσεως».