Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 21:02

Χρυσό και ασημένιο στις χορωδίες της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Χρυσό και ασημένιο στις χορωδίες της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Ενα Χρυσό και ένα Ασημένιο Δίπλωμα κατέκτησαν οι μαθητικές χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στον Διεθνή Διαγωνισμό - Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο. 

Συγκεκριμένα, η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής «Χόρευμα» έλαβε το Χρυσό Δίπλωμα και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Χορίαμβος» έλαβε το Ασημένιο Δίπλωμα. Οι δύο χορωδίες απαρτίζονται αμιγώς από μαθητές της σχολής και είναι αξιοσημείωτο το ότι στην παρθενική τους αυτή εμφάνιση κατέκτησαν 2 τόσο σπουδαίες διακρίσεις, εκπροσωπώντας όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά και την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα οι δυο μαθητικές χορωδίες, μετρώντας λιγότερο από 1 έτος λειτουργίας, συμμετείχαν σε όλο το πρόγραμμα του Διαγωνισμού-Φεστιβάλ: Παρέλασαν με τις υπόλοιπες χορωδίες την Τετάρτη 14/10 κατά την έναρξη της διοργάνωσης, συμμετείχαν στα φιλικά κονσέρτα την Παρασκευή 16 και διαγωνίστηκαν την Πέμπτη 15 στο Μέγαρο Χορού η μία και το Σάββατο 17 του μήνα στον ναό των Ταξιαρχών η άλλη. Τέλος, εμφανίστηκαν επίσης στην τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου στην Τέντα - όπου και έγινε η απονομή των βραβείων ενώπιον 2.000 χορωδών από όλον τον κόσμο.