Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 09:06

Η Καλαμάτα γιορτάζει την Υπαπαντή

Η Καλαμάτα γιορτάζει την Υπαπαντή

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και με κάθε επισημότητα γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα, την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων (που επεσήμανε χθες η "Ε") σε βάρος του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου από διαμαρτυρόμενους για το ασφαλιστικό άλλαξαν τον αρχικό σχεδιασμό. Χθες ο κ. Κατρούγκαλος αποδοκιμάστηκε από πολίτες στο κέντρο της Αθήνας και το συμβάν σίγουρα διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην αλλαγή του εκπροσώπου της κυβέρνησης στη γιορτή της Υπαπαντής. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν ήθελε να υπάρξει “θερμό επεισόδιο” παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί το θέμα θα έπαιρνε αμέσως πανελλήνιες διαστάσεις με ανεξέλεγκτες πολιτικές επιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες του μπλόκου του Ασπροχώματος δεν κλείνουν τον κόμβο του Ασπροχώματος διευκολύνοντας τους προσκυνητές να πάνε στην Υπαπαντή χωρίς να ταλαιπωρηθούν στους παράδρομους.

 

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Σήμερα το πρωί, τελείται η πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 11 θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή κόσμου από όλη τη Μεσσηνία, από την Αθήνα και από διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Mεσσηνίας Χρυσόστομου, θα μετέχουν οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Υδρας Εφραίμ, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Μεγάρων Κωνσταντίνος.

Χθες το βράδυ, στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ιερή αγρυπνία.