Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 16:29

Με μεγαλοπρέπεια η Φοινικούντα τίμησε την Παναγία Τριχερούσα (φωτογραφίες)

Με μεγαλοπρέπεια η Φοινικούντα τίμησε την Παναγία Τριχερούσα (φωτογραφίες)

Με μεγαλοπρέπεια η Φοινικούντα τίμησε προχθές Σάββατο την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στις οποίες μετείχαν, προσκεκλημένοι από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, οι μητροπολίτες Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος και Γρεβενών Δαβίδ, καθώς και ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.

Ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία συλλειτουργούντων και των 4 ιεραρχών, μετά την οποία ακολούθησε λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της Φοινικούντας, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, ενώ τιμές απέδωσαν άγημα από την 120 ΠΕΑ και η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρ. υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μιχάλης Χρυσομάλλης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και  Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

(Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός)