Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 18:28

Διατήρηση υποθηκοφυλακείου στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Διατήρηση υποθηκοφυλακείου στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας

Μετά από συνάντηση της Κοζομπόλη με τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο

Θετικά αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διατήρηση ενός υποθηκοφυλακείου στη διοικητική περιφέρεια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, όπως τόνισε η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με το Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, όπου κυριάρχησε το συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με το Πρωτοδικείο της περιοχής και τη στελέχωση όπως και για το νομοσχέδιο που αφορά το δικηγορικό κόσμο.

Σχετικά με το ζήτημα των υποθηκοφυλακείων η κ. Κοζομπόλη επισήμανε: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με έγγραφό του είχε ζητήσει η συγχώνευση να γίνει ανά πρωτοδικείο. Αυτή η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σχεδόν έχει γίνει αποδεκτή, το υπουργείο την εξετάζει να την υλοποιήσει, οπότε εμείς σήμερα συζητήσαμε ποια υποθηκοφυλακεία θα συγχωνευτούν σε αυτό το ενδεχόμενο, πού θα στεγαστεί το νέο υποθηκοφυλακείο και θέματα που αφορούν τη λειτουργία του και πώς θα γίνει μέχρι το 2020 που τα υποθηκοφυλακεία θα είναι εν ισχύ, γιατί όπως είναι γνωστό μέχρι το 2020 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιμιλιανός Σεκλός υπογράμμισε: «Εχουμε ζητήσει την αρωγή της για τη διατήρηση ενός ενιαίου υποθηκοφυλακείου στην έδρα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Δηλαδή να διατηρηθεί το Υποθηκοφυλακείο Κυπαρισσίας στο οποίο να ενσωματωθούν τα Υποθηκοφυλακεία Φιγαλείας, Δωρίου, Εράνης, Πλαταμώδους και Φλεσσιάδος, ώστε να μην μείνει το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας χωρίς υποθηκοφυλακείο διότι είναι εντελώς ακατανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο. Η κ. Κοζομπόλη πράγματι έχει δραστηριοποιηθεί και μας διαβεβαιώνει ότι το βλέπουν με θετικό τρόπο στο υπουργείο Δικαιοσύνης οι αρμόδιοι παράγοντες ούτως ώστε να διατηρηθούν υποθηκοφυλακεία ενιαιοποιημένα, όπου εδρεύουν πρωτοδικεία. Δηλαδή το κάθε πρωτοδικείο να έχει το υποθηκοφυλακείο του».

Να σημειώσουμε ότι η κ. Κοζομπόλη στη συνέχεια επισκέφθηκε και τις αστυνομικές υπηρεσίες Κυπαρισσίας όπου είχε συνάντηση με τον διοικητή του Α.Τ. Γιώργο Κρυοβρυσανάκη και τον υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ανδρέα Φωκά και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER