Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 13:46

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών κατά του κλεισίματος των αστυνομικών τμημάτων 

Γράφτηκε από την
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών κατά του κλεισίματος των αστυνομικών τμημάτων 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση και διαφωνία του σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων και κυρίως των Φιλιατρών και Κοπανακίου, με ανακοίνωσή του, σε συνέχεια των δηλώσεων του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Δεν μπορεί να πειστεί κανείς ότι το κλείσιμο των Α.Τ. θα φέρει ασφάλεια στον τόπο μας, από τη στιγμή που υπάρχει ανεξέλεγκτη προσέλευση αλλοδαπών εργατών και από τη στιγμή που καθημερινώς αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών και άλλων παραβάσεων.

Ο κ. βουλευτής ξεχνά την αντίθεση της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο των Α.Τ. κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας και περιέργως ξεχνά το ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας. Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Κωνσταντινέα ότι όταν η ιδεατή δύναμη του Α.Τ. Φιλιατρών κατά τους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι 18 μόνιμοι και σε αυτό τελικά τοποθετείς 15, εκ των οποίων αποσπάς τους 5, φυσικά και θα προκύψει θέμα.

Τα γνωρίζει αυτά ο κ. Κωνσταντινέας; Ενδιαφέρθηκε να τα μάθει πριν κάνει τον οποιονδήποτε σχεδιασμό; Διαβουλεύτηκε με την κοινωνία των Φιλιατρών; Προσπάθησε να επαναφέρει τους μόνιμα αποσπασμένους ώστε να δούμε αν  είναι αποδοτική η αστυνόμευση;

Μην ψάχνετε αλλού για λύσεις. Επανατοποθετείστε, στελεχώστε και εξοπλίστε σωστά τα τμήματα και αφήστε τα πειράματα. Σε μια κοινωνία που υποφέρει καθήκον σας είναι να σκύψετε το κεφάλι και να ακούσετε τα προβλήματα των πολιτών. Σε έναν ασθενή που υποφέρει κάνουμε προσπάθειες να τον σώσουμε και όχι ένεση ευθανασίας…

Κλείνοντας, ως πολίτες αυτού του τόπου εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας για τη μεθοδευμένη απαξίωση των Φιλιατρών. Μετά τις υπηρεσίες που απομακρύνθηκαν ήρθε η σειρά του Α.Τ. και έπεται και συνέχεια (βλέπε Κέντρο Υγείας).

Το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα κύριοι διοικούντες τούτο εδώ τον τόπο, ότι είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου. Μην το ξεχνάτε και μην το αμελείτε γιατί να είστε σίγουροι ότι δεν το ξεχνάει κανείς από εμάς…».       

 

 


NEWSLETTER