Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 11:36

Τα καλντερίμια της Βέργας 

Συνεχίζεται η υπόθεση με τα καλντερίμια της Βέργας με την Πρωτοβουλία Κατοίκων για την Οικολογία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό "Φίλοι της Βέργας" να κάνει γνωστό, ότι απορρίφθηκε η "αίτηση θεραπείας" του Γ. Μπουγά, που ζητούσε μερική τροποποίηση της περσινής απόφασης χαρακτηρισμού των εν λόγω μνημείων.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται:

«Και αυτή η νέα απόφαση βασίσθηκε σε σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ (18/30-6-2016).

Τα τεχνοκρατικά και ιστορικά στοιχεία τεκμηρίωσης των εν λόγω μνημείων προήλθαν από πολυετείς έρευνες, μελέτες και εισηγήσεις κατοίκων της περιοχής μας (μέλη και συνεργάτες των "Φίλων της Βέργας"), που βασίστηκαν στο έργο Μεσσήνιων ιστορικών όπως οι κ.κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Κόμης, Σταύρος και Σοφία Καπετανάκη, ερευνητών της ιστορίας της Μάνης όπως οι κ.κ. Δήμος Μέξης, Γιάννης Σαΐτας, Αγαθοκλής Παναγούλιας, Χρήστος Ρέππας, Ηλίας Μουνδρέας και η κ. Μαρία Θεοχάρη – Πετρουλέα, του τοπικού μελετητή της ιστορίας της Βέργας κ. Γεωργίου Πλαγιανού, καθώς και από αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ. Τις θέσεις των κατοίκων παρουσίασαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ και στο ΚΣΝΜ ο εκπρόσωπος των "Φίλων της Βέργας" Κωνσταντίνος Μαρκάκης και η νομική τους σύμβουλος Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, ενώ στη συνεδρίαση παρέστη και ο Μεσσήνιος ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος».