Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 08:34

Δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη στη "Μυλόπετρα"

Δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη φιλοξενεί στους χώρους της η "Μυλόπετρα" στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς και έκθεση βιβλιοδεσίας του καλλιτέχνη Στάθη Καρυδομάτη.

Βιβλιόδετοι τόμοι, άλλοι από δέρμα και άλλοι από χαρτί, συνθέτουν ένα σκηνικό από αλλοτινές εποχές. Εικόνες και μυρωδιές γνώριμες από τα παιδικά χρόνια, ξεπηδούν από κάθε μεριά των προθηκών αυτής της ξεχωριστής έκθεσης που δίνει την ευκαιρία στους βιβλιόφιλους - και όχι μόνο - να αισθανθούν το άρωμα και τη μαγεία του παλιού βιβλίου το οποίο "περιέργως κανένας ποτέ δεν σκέφτηκε να εμφιαλώσει" όπως εύστοχα είχε πει κάποτε ο Ισπανός συγγραφέας Carlos Ruiz Zafόn.

Στόχος της έκθεσης είναι να θυμίσει στο κοινό την τέχνη του βιβλίου και της αμφίεσής του, τη διαφύλαξη του υλικού που σχετίζεται με αυτήν, αλλά απειλείται με εξαφάνιση και να αναδείξει την τέχνη της βιβλιοδεσίας, καθώς και όσους επιμένουν να την υπηρετούν.

Εκτός από τα παραπάνω, στη "Μυλόπετρα" αυτό το καλοκαίρι οι επισκέπτες θα δουν και το Info Kiosk από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης. Σε μία καλαίσθητη κατασκευή στον πεζόδρομο της Μπενάκη, με την φροντίδα της "Τεχνο - Μυλόπετρας" και του πολιτιστικού οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» τοποθετούνται έντυπα, φυλλάδια, βιβλία τα οποία μπορούν να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης πάνω σε διάφορα θέματα (περιβάλλον, οικονομία, κλιματικές αλλαγές, τεχνολογία κ.α.), τις ευκαιρίες για σπουδές και πολλά ακόμη θέματα, που επηρεάζουν στην καθημερινότητά του τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη.