Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 15:31

Διάλεξη Καλογεράκη στην Καλαμάτα 

Διάλεξη Καλογεράκη στην Καλαμάτα 

Η πρώτη παρουσίασή του δρ. Γιάννη Καλογεράκη με θέμα  “Μαμά μόνο μία!“ θα γίνει την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο "Elite City Resort"

Το περιεχόμενο της διάλεξης κινείται στους εξής βασικούς άξονες: πώς επικοινωνώ αποτελεσματικά με παιδιά και εφήβους, μιλώ με τα παιδιά μου (όχι στα παιδιά μου), πώς οι διάλογοι με τα παιδιά μας δεν είναι δικοί μας μονόλογοι, βοηθώ τα παιδιά μου να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, καθοδηγώ τα παιδιά μου ώστε να προσαρμόζονται, να έχουν αυτοπειθαρχία και κοινωνικές ικανότητες, προετοιμάζω το παιδί μου για να είναι ανάμεσα στους ηγέτες του αύριο.

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου (στις 7 μ.μ.) θα γίνει η δεύτερη παρουσίαση του κ. Καλογεράκη με ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών και θέμα “Οι επαγγελματίες, ηγέτες και πρεσβευτές”. Η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις από το "Elite City Resort". 

Ο δρ. Καλογεράκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1957. Ελαβε το πτυχίο, το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας. Από το 1982 έχει εργαστεί σε διάφορες διοικητικές θέσεις, για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Μέση Ανατολή, την Ελλάδα και την Κύπρο. Ως ένας συχνός κεντρικός ομιλητής σε διάφορα εθνικά και διεθνή συνέδρια και ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Βρετανικά και Ελληνικά Πανεπιστήμια, έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις και σεμινάρια σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Από το 1993 διδάσκει τακτικά στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων ενδυνάμωση, κίνητρα και ανάπτυξη ανθρώπινων δεξιοτήτων. Τα προσφερόμενα προγράμματα καλύπτουν πολλές πτυχές της προσωπικής ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων, από την Ηγεσία με Συναισθηματική Νοημοσύνη στην Αλλαγή Ηθικής και Πολιτισμού. Εχει δώσει πολυάριθμα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων διαχείρισης σε 4 ηπείρους. Το χαρακτηριστικό όλων των εκπαιδευτικών του σεμιναρίων του είναι η μοναδική ανθρωποκεντρική και ηθική προσέγγιση, η οποία αναπτύχθηκε τα τελευταία 30 χρόνια επιχειρηματικής, διαχειριστικής και συμβουλευτικής του εμπειρίας. Το 2010, δημοσίευσε 15 διαφορετικά ανθρωποκεντρικά σεμινάρια σε DVD (www.jmkdvd.com). Σήμερα, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της JMK Ltd, με γραφεία σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία ειδικεύεται στην Ανθρωποκεντρική Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.