Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 08:56

Προς Φιλιατρά οδεύει η Τροχαία Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Προς Φιλιατρά οδεύει η Τροχαία Τριφυλίας

Σε καλό κλίμα αλλά χωρίς να διασφαλίζεται η συνέχιση λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος στα Φιλιατρά -τουλάχιστον όπως είναι σήμερα- πραγματοποιήθηκε η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας, με αντικείμενο συζήτησης το κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα του Α.Τ. Φιλιατρών που σχεδιάζεται να κλείσει, ενώ μαζί με το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα στη σύσκεψη που έγινε υπό τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως Δημήτρη Αναγνωστάκη, παρουσία του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα και του Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ. Ι. Διαμαντόπουλου, συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δ.Ε. Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Δημήτρης Σαρματζής, Γιώργος Ασημακόπουλος και Χαράλαμπος Καλογερόπουλος. 

Από την πλευρά του υπουργείου τονίστηκε ότι στόχος είναι ο αστυνομικός να φυλάει τον πολίτη και όχι τα κτήρια, ενώ σημειώθηκε ότι θα θεσμοθετηθεί η διαρκής παρουσία αστυνομικής μονάδας στην πόλη όλο το 24ωρο αλλά και ο αστυνομικός πόλεως. Ανοιχτό έμεινε και το ενδεχόμενο μεταφοράς μιας αστυνομικής δομής στην πόλη, με τις πληροφορίες να μιλούν πιθανόν για το Γραφείο Τροχαίας.
Από την πλευρά του δημάρχου επισημάνθηκε ότι το ζητούμενο είναι η αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες και η προστασία των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να δεχθούν ότι μεγάλες πόλεις θα μείνουν χωρίς αστυνόμευση. Με επιφυλακτικότητα δε, αντιμετωπίστηκαν και οι προτάσεις από την πλευρά του υπουργείου, περιμένοντας τις τελικές ανακοινώσεις οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη συνάντηση υπήρξε και από τον κ. Κωνσταντινέα, στην οποία τονίζεται: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εξεύρεσης επιπρόσθετης ενίσχυσης στο πρόβλημα αστυνόμευσης της πόλης των Φιλιατρών. Στη συνάντηση, η οποία ήταν σε πολύ θετικό κλίμα, αποφασίστηκε η μόνιμη και αδιάκοπη παρουσία ομάδας ΟΠΚΕ στην πόλη και η ανάπτυξη του θεσμού του αστυνομικού πόλεως, ο οποίος θα στεγάζεται σε χώρο που θα προτείνει ο κ. Κατσίβελας. Τέλος, τέθηκε υπό εξέταση η δυνατότητα μόνιμης μεταφοράς-εγκατάστασης αστυνομικής δομής στην πόλη των Φιλιατρών στο άμεσο μέλλον. Οι προσπάθειες από πλευράς μας για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των Φιλιατρών και μόνο αποτελεί το κύριο μέλημά μας».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER