Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 13:52

Απάντηση Κουφού για την παραίτηση Ανδριόπουλου από το ΕΣΥ

Σχετικά με το με ημερομηνία 18 / 8 / 2011, Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας, στο οποίο αναφέρεται ότι η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, « ενήργησε με γνώμονα μικροκομματικές σκοπιμότητες και οδήγησε το Γραμματέα της Ένωσης σε παραίτηση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας », έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα :
Ο ιατρός κ. Ανδριόπουλος Παναγιώτης, διορίστηκε στις 18 / 4 / 2005, στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, σε θέση Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής του κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία.
Στις 17 / 9 / 2008, ο κ. Ανδριόπουλος υπέβαλλε αίτημα μετακίνησής του στην Παθολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου Σπάρτης, « προς ενίσχυση του δυναμικού και της λειτουργίας της ». Το αίτημα έγινε δεκτό από την τότε Διοίκηση και ο ιατρός τοποθετήθηκε από την 1η Οκτωβρίου 2008, στο Παθολογικό Τμήμα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Στις 2 / 12 / 2010, η σημερινή Διοίκηση του Γ. Ν. Σπάρτης, έχοντας υπόψη τις άμεσες και επείγουσες λειτουργικές ανάγκες του Παθολογικού Τμήματος Γ. Ν. Σπάρτης, Αποφάσισε « τη μετακίνηση του κ. Ανδριόπουλου και την τοποθέτησή του στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης  κάθε Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη –Παρασκευή και κάθε Δευτέρα θα παραμένει στο Κέντρο Υγείας Γυθείου ».
Στις 29 / 6 / 2011, ανέλαβαν υπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και τοποθετήθηκαν στο Παθολογικό Τμήμα δύο ( 2 ) Ειδικευμένοι ιατροί ειδικότητας Παθολογίας με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄, του κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία.
Κατόπιν τούτου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αποφάσισε στις 20 Ιουλίου 2011, « την  επιστροφή του κ. Ανδριόπουλου στο Κέντρο Υγείας Γυθείου - από 1 / 8 / 2011 - αφού εξέλιπαν πλέον οι λόγοι μετακίνησής του στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ».
Στη συνέχεια ο κ. Ανδριόπουλος, προτίμησε να παραιτηθεί από το ΕΣΥ για τους δικούς του βέβαια λόγους - ένας από τους οποίους φαίνεται να είναι ο επικείμενος διορισμός του ως Διδακτικό προσωπικό με βαθμό Λέκτορα στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος - αντί να αναλάβει υπηρεσία στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου και η οργανική του θέση.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ι. ΚΟΥΦΟΣ