Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 17:25

Εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού 

Εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού 

Εκδήλωση για την 73η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού και για τη μνήμη των θυμάτων της κατοχικής θηριωδίας θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Τριφυλίας το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11.30 το πρωί θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, από το σεβασμιότατο μητροπολίτη Τριφυλίας και  Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί. Ομιλητής θα είναι ο Βασίλειος Πετρόπουλος πρώην σχολικός σύμβουλος, προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων οι οποίοι να θυμίσουμε ότι από το μαρτυρικό Αετό είναι οι: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης).

Από γειτονικά χωριά οι: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ.  Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας).

Κ.Μπ.