Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 16:38

Εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας 

Εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας 

Ανάμεσα σε αρκετές ειδικότητες έχουν να διαλέξουν και φέτος οι μαθητές που θα αποφασίσουν να φοιτήσουν στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου, οι ειδικότητες για το σχολικό έτος 2016-17 είναι: Βοηθός Νοσηλευτή, Σχεδιαστής Δομικών Εργων και Γεωπληροφορικής, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, Τεχνικός Οχημάτων, Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Φυτικής Παραγωγής.

Τονίζεται ακόμη ότι οι προϋποθέσεις εγγραφής είναι: Στην Α’ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου. Στην Β’ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται τελειόφοιτοι της Α’ Τάξης ΕΠΑ.Λ. και απόφοιτοι όλων των τύπων σχολείων οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα του τομέα. Στην Γ’ τάξη παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας και έχουν την δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι στους απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. χορηγείται: Απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο του Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας, επιπέδου 4 αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Πονηροπούλου Τέρμα, Κυπαρισσία Τ.Κ. 24500, στο τηλέφωνο 27610 2274 στην ηλεκτρονική διεύθυνση 1epal-kypar.mes.sch.gr στο mail: mail@1epal-kypar.mes.sch.gr από τις 8.20 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Κ.Μπ.