Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 09:41

Απίστευτο: Κάηκε σπίτι στη Θουρία γιατί δεν υπήρχε νερό (βίντεο-φωτογραφίες)

Τραγική ειρωνεία: Σπίτι κάηκε στη Θουρία, γιατί δεν υπήρχε νερό στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ μερικές ώρες πριν το μισό χωριό είχε καταστραφεί από την πλημμύρα και χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Η φωτιά σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι, στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπάλα, πάνω στον εθνικό δρόμο λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα του Ξερίλα, που είχε φουσκώσει από τα ορμητικά νερά.

«Ξεκίνησε από τον απορροφητήρα η φωτιά, αλλά δεν είχαμε καθόλου νερό, ούτε σταγόνα. Ετσι επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι», παρατήρησε με οργή ο Κ. Μπάλας και σημείωσε: «Αν είχαμε νερό, μόνος μου θα την έσβηνα. Υπήρχε η βρύση της κουζίνας και στην αυλή έχω άλλες δύο βρύσες με λάστιχα».

Μας ενημέρωσε ότι «η Πυροσβεστική ήρθε γρήγορα, αλλά υπήρχαν ξύλα και το ταβάνι και η φωτιά είχε επεκταθεί». Ο ίδιος εκτίμησε ότι η φωτιά ξεκίνησε «από βραχυκύκλωμα, καθώς είχε κοπεί το ρεύμα και μία ερχόταν και την άλλη κοβόταν».

Φανερά απογοητευμένη η γυναίκα του, αναρωτήθηκε: «Αν υπήρχε λίγο νερό, θα σωζόταν αυτό το σπίτι».

Η μισή Θουρία δεν είχε νερό, λόγω των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης από τη θεομηνία, μέχρι και χθες το μεσημέρι, όταν και ξανάτρεξε στις βρύσες.

Γ.Σ.