Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 19:20

Εμπορικός Φιλιατρών κατά της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος 

Εμπορικός Φιλιατρών κατά της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος 

Κατάφωρα αντίθετα στο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών τίθενται τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών και με σχετική τους ανακοίνωση εξηγούν τους λόγους. Ταυτόχρονα, αναφέρουν πως το μέτρο αυτό "σχεδίασε η Ν.Δ. και υλοποίησε η σημερινή κυβέρνηση".

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

"Δεν το αποδεχόμαστε: Γιατί το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών δεν λύνει τα προβλήματα που εντέχνως προβάλλουν οι εκπρόσωποι του νομού μας ώστε να μας πείσουν ότι πρέπει να το κλείσουν. Γιατί φυσικά αυτά τα ίδια τα προβλήματα θα έπρεπε να κάνουν τους ανευθυνοϋπεύθυνους αντιπροσώπους μας να το έχουν ενισχύσει (όντας 2 χρόνια τώρα στην κυβέρνηση) αντί να το κλείνουν. Γιατί ο κ. Κωνσταντινέας και η κ. Κοζομπόλη είναι οι κύριοι εκφραστές της πρωτάκουστης εφαρμογής πολιτικής "αριστερής" κυβέρνησης χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Γιατί πρέπει να μας απαντήσουν αν υπάρχει και άλλη πόλη 10.000 κατοίκων στην Ελλάδα, εκ των οποίων 3.000 μετανάστες που να κλείνουν το αστυνομικό τμήμα. Γιατί τον πρώτο καιρό θα πήξουμε στους αστυνομικούς ώστε να μας αποδείξουν ότι είχαν δίκιο και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα βλέπουμε αστυνομικό με τα κιάλια. Δεν το αποδεχόμαστε: Γιατί η επιλογή των τμημάτων που θα κλείσουν -εφαρμόζοντας την πολιτική σας την οποία συμπεραίνοντας από όλα τα παραπάνω ούτε εσείς οι ίδιοι την πιστεύετε μιας και την εφαρμόζετε κάνοντας εξυπηρετήσεις και όχι ακλουθώντας την κοινή λογική που πηγάζει από την ουσία της ίδιας της διακήρυξης της πολιτικής σας… "να μην φυλάμε τα ντουβάρια"- δεν έγινε με κριτήρια αξιοκρατικά αλλά με γνώμονα το ποιος "έχει μπάρμπα στην Κορώνη". Είναι περιττό να αναφέρουμε πράγματα γνωστά που έχουν αδικήσει την πόλη των Φιλιατρών στο μακρινό αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν. Οπότε απαντώντας στην κ. Κοζομπόλη δηλώνουμε ότι ναι σίγουρα δεν μπορούμε να δούμε το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών σαν μεμονωμένο γεγονός και αν είχαν την στοιχειώδη ευθιξία ο κ. Κωνσταντινέας και η κ. Κοζομπόλη αντί να πρωτοστατήσουν με δηλώσεις τους υπέρ του κλεισίματος, θα μπορούσαν να είχαν έρθει στην πόλη των Φιλιατρών κάνοντας στοιχειώδης διαβούλευση. Εξοικονομώντας περισσότερους αστυνομικούς  υπαλλήλους, έχοντας κτήριο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Τριφυλία με εσωτερικό πάρκινγκ για τα οχήματα της υπηρεσίας χωρίς να επιβαρύνει 6.000 τον μήνα το κράτος μιας και έχουμε καιρούς δύσκολους και ως "αριστερή κυβέρνηση" πετσοκόβετε ακόμα και συντάξεις πείνας. Αλλά είπαμε όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη… υπάρχει και ο κ.Βουδούρης βλέπετε.

Είστε ανεπιθύμητοι στην πόλη των Φιλιατρών. Αν και δυστυχώς η κοινωνία των Φιλιατρών -παρ' ότι έχει αδικηθεί επανειλημμένα- φερόμενη αφελέστατα, έχει συγχωρήσει και φερθεί υπέρ του δέοντος ευγενικά στους πολιτικούς που την αδίκησαν. Κύριοι να το ξέρετε, την αδικία αυτή θα την πληρώσετε ακριβά. 

Υ.Γ: Αναμένουμε την αντίδραση του καλλικρατικού δήμου, αφού εφαρμοστεί το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών. Από την στιγμή που συνεχιστεί η πολιτική των δύο άκρων και η μη ισόρροπη ανάπτυξη όλων των πόλεων του δήμου για εμάς τίθεται αυτομάτως θέμα Δήμου Τριφυλίας. Ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες των Φιλιατρών σας ενημερώνουμε ότι απλώς εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις του συνόλου των πολιτών των Φιλιατρών".