Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 21:01

Πρεμιέρα την Κυριακή στο Θέατρο Νηπιαγωγείο: "Αφησέ με να έρθω μαζί σου, μ' ακούς;"

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα την Κυριακή στο Θέατρο Νηπιαγωγείο: "Αφησέ με να έρθω μαζί σου, μ' ακούς;"

 

Τη σκηνική σύνθεση υποκριτικής, χορού και μουσικής παρουσιάζει η νέα ομάδα "Re-Act" κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο στις 9.30 και Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Θέατρο Νηπιαγωγείο στην οδό Λεϊκων 24. Τίτλος του έργου είναι "Αφησε με να έρθω μαζί σου, μ' ακούς;". 

Ο ομάδα έδωσε χθες το μεσημέρι την πρώτη της συνέντευξη Τύπου καλώντας το κοινό στην επίσημη πρεμιέρα, αυτή την Κυριακή στις 8 μ.μ.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Καλλιρρόης Βελέντζα, η χορογραφία της Κατερίνας Κίτσου. Παίζουν οι: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα, Κατερίνα Κίτσου. Ο ήχος, τα φώτα, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της ομάδας "Re-Act". Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ, και για άνεργους, φοιτητές, μαθητές 8 ευρώ. Για πληροφορίες: 6948-930181. 

Οπως είπε η υπεύθυνη της "Re-Act" Καλλιρρόη Βελέντζα, η ομάδα ξεκίνησε στην Καλαμάτα το Μάιο του 2016, με την παράσταση "Fred Lupo". Σιγά σιγά έφτιαξε το παλιό Νηπιαγωγείο των Λεϊκων, με τη βοήθεια της χρηματοδότησης από το κοινό. Το έργο "Αφησε με να έρθω μαζί σου, μ' ακούς;" θα παίζεται ως τις 30 Οκτώβρη και μετά θα ακολουθήσει μία παράσταση χορού. Τα επόμενα έργα θα ανέβουν ως εξής: το Νοέμβριο το "Μάθημα" του Ιονέσκο, τον Ιανουάριο το "Zoo story", το Μάρτιο το "Κεκλεισμένων των θυρών". Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές, οι οποίοι έχουν φοιτήσει σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές τέχνης και έχουν ακολουθήσει και μεταπτυχιακές σπουδές. 

Ο Απόστολος Μεσσανάκης συνέχισε μιλώντας για την παράσταση, η οποία βασίζεται στο "Μονόγραμμα" του Ελύτη και στη "Σονάτα του σεληνόφωτος" του Ρίτσου. Σημείωσε πως η ομάδα θα κάνει παράλληλα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες πάνω στο θέατρο, τη γιόγκα και το χορό, με σκοπό την ανάπτυξη των εκφραστικών τους μέσων. 

Η Κατερίνα Κίτσου τόνισε πως ο χορός και τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή σωματικής διάπλασης. Εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Καλαμάτα και το νέο θέατρο αυτό.

Η ηθοποιός Κωνσταντίνα Κολόκα, νέο μέλος της ομάδας, θα αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις. Είπε πως ο πολυχώρος θα είναι ανοικτός σε συνεργασίες από ομάδες, φορείς και καλλιτέχνες. Η ίδια θα συμμετέχει στην επόμενη παραγωγή.

Η κ. Βελέντζα σημείωσε επίσης πως δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός μεταξύ της ομάδας "Re-Act" και των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης. Είπε πως η κάθε ομάδα κάνει διαφορετικά πράγματα και πως θα ήταν πολύ ευχάριστο να προχωρήσουν και κάποιες συνεργασίες μεταξύ τους. Οι επαγγελματικές ομάδες και η εμπειρία τους, τέλος, μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους ερασιτέχνες.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Γενάρη θα αρχίσει να παίζεται και παράσταση για παιδιά, στο Θέατρο Νηπιαγωγείο.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER