Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 17:15

Αγορά τοπικών προϊόντων στο Λαδά 

Αγορά τοπικών προϊόντων στο Λαδά 

Αγορά τοπικών προϊόντων από τον Ταΰγετο πραγματοποιείται για 3η φορά αύριο Κυριακή, στο Λαδά, από τις 10 το πρωί.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν τραχανά, χυλοπίτες, κάστανα, πατάτες, καρύδια, μήλα, ρίγανη, ντομάτες, σκουρίχια, φασόλια, διάφορα λαχανικά, μέλι, ψωμί ζυμωτό και κρασί.

Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή μουσική, από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Λαδαίων.

Οπως ενημέρωσε η πρόεδρος του συλλόγου Αθηνά Μασουρίδου θα προσφερθούν δωρεάν από το Σύλλογο χωριάτικο ψωμί, παξιμάδια, τυρί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ενώ θα είναι διαθέσιμα και άλλα εδέσματα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Λαδά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων.
Η κ. Μασουρίδου παρατήρησε ότι τώρα είναι η εποχή συγκομιδής του κάστανου και γι’ αυτό δεν παρέστη στη χθεσινή συνέντευξη ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Αντωνόπουλος. Επεσήμανε ότι το κάστανο αποτελεί ένα πολύ καλό εισόδημα για το χωριό και την περιοχή του Ταϋγέτου, όπως και οι πατάτες που βγάζουν όλο το χειμώνα και συντηρούνται πολύ καλά, λόγω του κρύου καιρού.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή στο Λαδά, αλλά τα παλιά χρόνια ήταν περισσότεροι. Τώρα οι περισσότεροι έχουν κατέβει στην Καλαμάτα», σημείωσε η η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Λαδαίων.