Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 08:36

Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων Φιλιατρινών αεροπόρων

Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων Φιλιατρινών αεροπόρων

 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων Φιλιατρινών αεροπόρων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με κάθε επισημότητα στα Φιλιατρά, όπου τιμήθηκαν οι πεσόντες, ίκαρος Τσούτσιας Σπυρίδωνας, ανθυποσμηναγός Ανδριανόπουλος Γεώργιος, ανθυποσμηναγός Πανταζόπουλος Γεώργιος, υποσμηναγός Γιούλης Ανδρέας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ταξίαρχο Παναγιώτη Γεωργόπουλο. Αγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων απέδωσαν τιμές. 

Στους χαιρετισμούς που ακολούθησαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι "θα ήταν έλλειμμα στην κοινωνία μας αν δεν αναγνωρίζαμε τη θυσία των προγόνων μας, γιατί αυτή είναι η ιστορία μας. Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο σαν υποχρέωση παρά να τιμάμε και να παραδειγματιζόμαστε από όλους αυτούς που πέρασαν σε αυτή τη ζωή και έδωσαν το στίγμα τους και την παρουσία τους κυρίως με τη θυσία τους. Εκπληρώνουμε την τιμή που οφείλουμε. Είναι μια μέρα ανακούφισης όλων αυτών των νεκρών παιδιών που τιμάμε".

Ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς τόνισε πως "ο ηρωισμός δεν είναι μια πράξη που συμβαίνει μόνο στο πεδίο των μαχών. Είναι η καθημερινότητα όλων αυτών των ανιδιοτελών πατριωτών οι οποίοι επιχειρούν για το συμφέρον των συμπολιτών τους και της πατρίδας. Τιμή και μνήμη πρέπει να έχουμε για όλους αυτούς που έχουν δώσει ακόμη και τη ζωή τους".

Ακολούθησε ομιλία από τον Θεοδόση Τσοροβά υποπτέραρχο ε.α., εκπρόσωπο των Φιλιατρινών αεροπόρων, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να γίνει το μνημείο αυτό. Αναφέρθηκε προσωπικά στον καθένα από τους τιμώμενους αλλά και στην σημαντική συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πατρίδα μας.

Ποίημα απήγγειλε ο αντισμήναρχος ε.α. Κωνσταντίνος Καπελούζος, ενώ για την συμβολή και τη θυσία των αεροπόρων μίλησε η Μιράντα Παπασταύρου, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου οικογενειών πεσόντων αεροπόρων.

Στεφάνια κατατέθηκαν από εκπροσώπους των οικογενειών των τεσσάρων πεσόντων αεροπόρων, την κ. Παπασταύρου, τον πρόεδρο της ΔΚ Φιλιατρών Χαράλαμπο Καναλουπίτη, τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, τον εκπρόσωπο του ΓΕΑ διοικητή της 120 ΠΕΑ σμήναρχο Κωνσταντίνο Χύνη, τον εκπρόσωπο του ΥΕΘΑ ταξίαρχο Παναγιώτη Γεωργόπουλο.

Να σημειώσουμε ότι τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όπως και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κ.Μπ.