Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 19:28

Συγκέντρωση στο Ναύπλιο κατά Φούχτελ

Συγκέντρωση στο Ναύπλιο κατά Φούχτελ

Οργισμένες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΠΟΕ - ΟΤΑ και η "Ανταρσία στο Μωριά" με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Φούχτελ στο Ναύπλιο από σήμερα ως και το Σάββατο. 

Τα μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ εξηγούν πως «ο Γερμανός εντεταλμένος έχει ήδη κάνει τις "απαραίτητες" επαφές με υπουργούς, βουλευτές και δημοτικούς άρχοντες και συνέστησε οργανωμένο δίκτυο για λογαριασμό μεγάλων γερμανικών εταιρειών. Για τις χρυσές "μπίζνες" που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα οι Γερμανοί, χρησιμοποιούν ως πρόκριμα την Ελληνογερμανική Συνέλευση, το φορέα δηλαδή που δημιουργήθηκε, προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ δήμων και Περιφερειών των δύο χωρών. Αν και επίσημα ως στόχος εμφανίζεται η ανταλλαγή εμπειριών και η προσφορά τεχνογνωσίας για τον εκσυγχρονισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ο πραγματικός σκοπός είναι άλλος: Να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά - εργολαβικά συμφέροντα ιδιαίτερα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και της ενέργειας στέλνοντας τον λογαριασμό στους Ελληνες πολίτες. Τα περί "γερμανοτσολιάδων" ξεχάστηκαν και οι "ανεπιθύμητοι" μετουσιώθηκαν σε συνομιλητές και συνεργάτες της σημερινής συγκυβέρνησης, ακυρώνοντας για άλλη μια φορά τα όσα έλεγε προεκλογικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο πλαίσιο η παράταξη "Ανταρσία στο Μωριά" αναφέρει σε έντονο ύφος πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθώντας σαν πιστό σκυλάκι το δρόμο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων περιφέρει το φον Φούχτελ ανά την Ελλάδα για να τα "χουφτώσει" όλα. Ο ύπατος αρμοστής της Μέρκελ στην Ελλάδα με το ερωτηματολόγιο της λεγόμενης Ελληνογερμανικής Συμμαχίας, αφού απαίτησε από κάθε δήμο και Περιφέρεια και πήρε πλήρη στοιχεία για την περιουσία τους, τις υποδομές, τα πλεονεκτήματα, τις επενδυτικές δυνατότητες, τα σωματεία, τους συλλόγους, το σύνολο των δραστηριοτήτων τους, έρχεται τώρα να υποδείξει πώς θα μοιραστούν οι μπίζνες και όχι μόνο. Εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι».