Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 18:51

Εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

 

Κορυφώνονται αυτές τις μέρες οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού - World Breastfeeding Week (WBW). Η Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας έχει ετοιμάσει μία σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα, τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού με σκοπό να αφυπνισθούν και να ευαισθητοποιηθούν γυναίκες, ζευγάρια, μέλλοντες γονείς, εγκυμονούσες, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας, κοινωνία και πολιτεία.

Αναλυτικά: σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης από τις 11 έως τις 2 μ.μ. θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού. Στις 6 μ.μ. το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης θα γίνουν ομιλίες για το κοινό.

Ο πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή και της Καλαμάτας στην Κεντρική Πλατεία, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει αυτή την εκδήλωση - γιορτή για το θηλασμό, στον οποίο συμμετέχουν για 5η χρονιά και μητέρες της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέλη του Δικτύου, σκοπός είναι η προώθηση, η υποστήριξη, η ενημέρωση, η ενθάρρυνση και η ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, «όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία, από μητέρα προς μητέρα. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!».

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ώρες 12 - 2 μ.μ. η Υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Μελιγαλά για διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και ενημέρωση του κοινού.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2016 είναι "Θηλασμός: κλειδί για την αειφόρο ανάπτυξη". Το λογότυπο της Παγκόσμιας Εβδομάδας 2016 απεικονίζει μια «τριάδα» με 2 ενήλικες και 1 βρέφος, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης. Οι αναλογίες και οι μορφές μεταξύ των ενηλίκων έχουν εξισορροπηθεί για να συμβολίζουν την ισότητα, την δικαιοσύνη και την συνεργασία στην ανατροφή.