Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 16:12

Επαγγελματικός προσανατολισμός σε Καλαμάτα και Μεσσήνη 

Επαγγελματικός προσανατολισμός σε Καλαμάτα και Μεσσήνη 

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού διοργανώνει αύριο, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Rex" στην Καλαμάτα, ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας και το Σάββατο στις 6 μ.μ., στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

Και στις δύο εκδηλώσεις ομιλητής θα είναι ο Νησιώτης Νίκος Παυλάκος, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2017». Παράλληλα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του νέου λυκείου και του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. 

Τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στη Μεσσήνη οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό. 

Χθες, σχετική συνέντευξη Τύπου έδωσαν στα γραφεία των τριτέκνων στην Καλαμάτα η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Χρήστος Κορομηλάς και η γραμματέας του συλλόγου Ξανθή Αλατσάκη. 

Οπως είπε η κ. Αντωνάκου, η εκδήλωση, με θέμα «Κλίσεις, προσωπικότητα και επιλογή επαγγέλματος» απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Γ' γυμνασίου και λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.

Οπως ανέλυσε ο Χρ. Κορομηλάς, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δίωρο σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες: Νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ομάδες προσανατολισμού (πρώην κατευθύνσεις). Επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης. Προγράμματα σπουδών των σχολών του μηχανογραφικού δελτίου. Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών. Στρατιωτικές σχολές. Μεταπτυχιακά προγράμματα - Τι αξίζει να γνωρίζετε. Προοπτικές της κάθε σχολής - Η αγορά εργασίας. Μετεγγραφές. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις προς τον εισηγητή και συζήτηση σε τυχόν απορίες του κοινού. 

Την αγωνία των γονιών για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους μετέφερε η Ξανθή Αλατσάκη.

Ν.Κ.