Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 17:23

"Ο βασιλιάς των λιονταριών" αύριο στην Καλαμάτα 

Το "Μικρό Θέατρο Λάρισας" επιστρέφει για 7η χρονιά στην Καλαμάτα με την παιδική παράσταση "Ο βασιλιάς των λιονταριών" και αύριο Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας θα δώσει δύο παραστάσεις, στις 5.15 μ.μ. και στις 7.15 μ.μ. Η προπώληση των εισιτηρίων (7 ευρώ κοστίζουν στην προπώληση και 9 ευρώ στο ταμείο) γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (27210 87902). Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνεί με το 6974-797109.  

Ο Βασιλιάς των ζώων έχει μεγαλώσει πια και ψάχνει τον διάδοχο του. Ετσι στέλνει κάλεσμα σε όλα τα ζώα του δάσους για να μαζευτούν και να επιλέξουν τον διάδοχό του. Τα ζώα πρέπει να περάσουν μια σειρά από δοκιμασίες για να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και παράλληλα την θέση του βασιλιά. Ετσι λοιπόν μαζεύονται ο γάιδαρος, ο λύκος, η χελώνα, ο πελαργός, η μαϊμού, η αλεπού, ο κόκορας, η κουκουβάγια και ο λαγός. Τι θα γίνει όμως όταν τα ζώα έρθουν αντιμέτωπα; Θα αγωνιστούν δίκαια; Θα τηρήσουν τους κανόνες; Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος βασιλιάς; Ενα είναι σίγουρο, πως το δάσος δεν πρέπει να  μείνει χωρίς βασιλιά! 

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Τσιαντές, Κωνσταντίνα Νικηφοράκη, Στέλιος Καραγεωργίου, Ηρα Δαμίγου, Αρης Πλιός. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Μίμη Καπέρδου, τα σκηνικά του Βαλεντίνο Βαλάση, τα κοστούμια της Ελένης Ψυρρά. Το σχεδιασμό φωτισμών έκανε ο Πασχάλης Λόκας, τα γραφιστικά ο Στέλιος Καλογεράκης, τις ειδικές κατασκευές ο Βαλεντίνο Βαλάσης. Η μουσική επιμέλεια ήταν της Χρύσας Καζάκου και η κινησιολογία του Βαλεντίνο Βαλάση.